maandag 14 oktober 2013

CEBAM zoekt artsen voor schrijven en reviewen van patiëntenrichtlijnen

CEBAM, het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine (EBM), is een onafhankelijk, multidisciplinair en interuniversitair medisch wetenschappelijk instituut dat zich richt tot zorgverleners.

CEBAM start in het najaar van 2013 met publiekscommunicatie, met de steun van de Vlaamse Gemeenschap. In het kader van dit nieuwe project wordt in december de website www.gezondheidenwetenschap.be gelanceerd.

Deze website zal 2 belangrijke luiken bevatten:

1.Dagelijkse commentaren bij actueel gezondheidsnieuws in de media, vertrekkende van wetenschappelijk onderzoek.

2.Patiëntenrichtlijnen.

Voor het deel 'patiëntenrichtlijnen' zoekt CEBAM huisartsen voor het schrijven en/of reviewen van richtlijnen. De richtlijnen geselecteerd voor breed publiek zijn alle afkomstig van EBMPraticeNet, een consortium van organisaties die EBM hoog in het vaandel dragen.
U vindt de richtlijnen op www.ebmpracticenet.be

Deze richtlijnen herschrijven voor een lekenpubliek in een aangenaam leesbare, toegankelijke stijl, wars van ingewikkeld medisch jargon, vraagt medische kennis en een vlotte pen.
Herschreven richtlijnen worden nagelezen door andere huisartsen-reviewers, als bijkomende dubbel- en triple check. Voor deze patiëntenrichtlijnen stellen we een format ter beschikking. De auteurs krijgen een prominente vermelding op de website. En een billijke vergoeding voor geleverde prestaties.

Meer informatie:
Marleen Finoulst, arts-journalist, coördinator publiekscommunicatie CEBAM
Patrik Vankrunkelsven, directeur CEBAM

Geen opmerkingen: